Safavidska umjetnost: sjajenje ideje perzijske metafizike (Context: Journal of Interdisciplinary Studies, 2022)
Isanović, Nusret, Safavidska umjetnost: sjajenje ideje perzijske metafizike. Sarajevo: El-Kalem i Centar za napredne studije, 2016. str.151. ISBN 978-9958-23-446-0, ISBN 978-9958-022-38-8.