Stihovi kao nadahnuće za de/konstruktivni bijes / Verses as inspiration for de/constructive rage (Context: Journal of Interdisciplinary Studies, 2022)
Shabbir Akhtar, Oprezno s Muhammedom! Afera Salman Rushdie. Prijevod s engleskog: Elmina Mušinović. Sarajevo: Centar za napredne studije, 2020. Str. 160, ISBN 978-9926-471-24-8.